Skolestua klargjøres til åpning
Skrevet av
Linn Olea Valle
Publisert:
28/9/2022
To som gleder seg til å ta imot besøk.
Bookingene strømmer på, og bedriftspedagog Gina og ny formidler Linn jobber iherdig med klargjøring til besøk. Returkraftskolen og Skolestua gjenåpner i uke 41, og vi gleder oss til å vise frem anlegget igjen.

På Returkraftskolen legger vi opp til  ulike typer omvisninger tilpasset ungdomsskole, videregående skole og universitet. Vi tar også imot bedrifter, organisasjoner og speidergrupper.  Vi tilbyr dessuten en rekke undervisingstilbud som er forankret i skolens læreplaner som kan kombineres med omvisningene. Du kan finne mer informasjon om omvisninger og undervisningstilbudene våre her.

Vi åpner nå opp igjen for besøk etter ombyggingen som har foregått det siste året. Heldige gjester får kanskje besøke det splitter nye kontrollrommet, hvor det har vært særskilt fokus på brukervennlighet og gjenbruk i utformingen.

Inside the new control room
Innsiden av det nye kontrollrommet.

Utsikt fra kranstolen inn i bunker.

Vi samarbeider dessuten med Mitril om å lage ny generator-modell, som vi kan bruke i formidlingen. Modellen vil hjelpe oss med å vise frem prosessen som fører til at avfallet omgjøres til strøm.

Generator plan
Tegning av generator-modellen.