Snarveier:
Om Returkraft

Skolestua klargjøres til åpning

Skrevet av:
Publisert:
28.9.2022
To som gleder seg til å ta imot besøk.

Bookingene strømmer på, og bedriftspedagog Gina og ny formidler Linn jobber iherdig med klargjøring til besøk. Returkraftskolen og Skolestua gjenåpner i uke 41, og vi gleder oss til å vise frem anlegget igjen.

På Returkraftskolen legger vi opp til  ulike typer omvisninger tilpasset ungdomsskole, videregående skole og universitet. Vi tar også imot bedrifter, organisasjoner og speidergrupper. Vi tilbyr dessuten en rekke undervisingstilbud som er forankret i skolens læreplaner som kan kombineres med omvisningene. Les mer om omvisninger og undervisningstilbud på returkraft.no/besok.

Vi åpner nå opp igjen for besøk etter ombyggingen som har foregått det siste året. Heldige gjester får kanskje besøke det splitter nye kontrollrommet, hvor det har vært særskilt fokus på brukervennlighet og gjenbruk i utformingen.

Innsiden av nytt kontrollrom, pult og skjermer. Foto.
Innsiden av det nye kontrollrommet.

Stor klo løfter et lass med søppel. Foto.
Utsikt fra kranstolen inn i bunker.

Vi samarbeider dessuten med Mitril om å lage ny generator-modell, som vi kan bruke i formidlingen. Modellen vil hjelpe oss med å vise frem prosessen som fører til at avfallet omgjøres til strøm. Les mer om Mitril på mitril.no.

Utsnitt viser innsiden av generatormodell. Illustrasjon.
Tegning av generator-modellen.