Brennaktuelt om Returkraft
Her kan du holde deg oppdatert på hva som skjer på Returkraft.
Pressemelding: Ansettelse av Administrerende Direktør ved Returkraft AS
2/12/2022
Styret i Returkraft AS har i styremøte 1. desember 2022 vedtatt å ansette Lars Erik Harv som ny administrerende direktør med umiddelbar virkning. Lars Erik har de siste syv årene vært Økonomisjef ved Returkraft og har siden mars 2022 vært engasjert som konstituert administrerende direktør.
Les hele saken
Returkraft søker ny administrerende direktør
10/10/2022
Ønsker du å påvirke det grønne skiftet og vår felles framtid, og samtidig lede en organisasjon som kjennetegnes av samarbeid, kompetanse og entusiasme? Returkraft søker ny administrerende direktør.
Les hele saken
Skolestua klargjøres til åpning
28/9/2022
Bookingene strømmer på, og vi jobber iherdig med klargjøring til besøk. Returkraftskolen og Skolestua gjenåpner i uke 41, og vi gleder oss til å vise frem anlegget igjen.
Les hele saken
Returkraft klar for ny vedlikeholdsstans
12/8/2022
Lørdag 13. august kl. 12.00 går Returkraft i gang med den årlige vedlikeholdsstansen - eller revisjonsstans - som det egentlig heter. Da stenges anlegget, og bålet i ovnen slukkes. Under en revisjonsstans pågår det arbeider i nesten alle deler av anlegget. Noen sjekker ut forbrenningsanleggets «tilstand», mens andre utfører nødvendig planlagt vedlikehold.
Les hele saken
Returkraft søker Formidlings- og servicemedarbeider
Vi søker etter en positiv, strukturert og utadvendt medarbeider med gode formidlingsevner, og et brennende engasjement for bærekraft og digitalisering. Da den vi søker skal inngå i teamet for Returkraftskolens besøkstjeneste vil det være en fordel med interesse for tekniske løsninger, prosess og kjemi. Fast arbeidsplass vil være i tilknytning til informasjonssenteret og Returkraftskolen, hvor medarbeideren vil være en viktig ressurs mot interne ansatte og besøkende.
Les hele saken
Høsten 2022 søker Returkraft ny lærling i kjemiprosess
14/2/2022
Våre lærlinger i kjemiprosess blir ferdig med fagbrevet nå til våren og vi er derfor på jakt etter en ny lærling fra høsten 2022.
Les hele saken
Endelig i gang igjen på Returkraft
14/12/2021
Seks måneder etter eksplosjonen, var sjåfør Tor Arne Støa fra RTA tilbake på Returkraft, fullastet med avfall.
Les hele saken
Slik kommer Returkraft styrket ut av krisen
1/12/2021
Eksplosjonsulykken i sommer rystet Returkraft i grunnvollene, og tiden etter ulykken har vist hvor viktig samarbeid og kommunikasjon er for å gjenoppbygge en robust organisasjon.
Les hele saken
Nissen er på plass
Tradisjon tro - nå er nissen tilbake i vinduet på Returkraft.
Les hele saken
Siste innspurt før gjenåpning
19/11/2021
Etter fem måneder intenst arbeid med gjenoppbygging, gjør Returkrafts driftsavdeling seg klar til oppstart.
Les hele saken
Eksplosjon på Returkraft
18/8/2021
Kl 09:47 den 24. juni 2021 inntraff en eksplosjon i avfallsbunkeren på Returkraft, etterfulgt av en brann i bunker-/tømmehallområdet.
Les hele saken
Returkraft melder seg ut av Avfall Norge
9/12/2020
Fra nyttår er Returkraft ikke lenger medlem i Avfall Norge. Organisasjonen har mistet mye av sin kraft, mener adm.dir. Odd Terje Døvik.
Les hele saken
Ledig stilling: Driftsoperatør [UTLØPT]
30/11/2020
Vi har ledig stilling som Driftsoperatør. Søknadsfrist: 10.01.21
Les hele saken
Ledig stilling: Fagarbeider [UTLØPT]
30/11/2020
Vi har ledig stilling som Fagarbeider. Søknadsfrist 10.01.21
Les hele saken
Karbonfangst: Ikke bare for Oslo
5/10/2020
Regjeringen fortjener ros, ikke ris, for sin karbonfangstbeslutning. Den er klok, framtidsrettet og tar hele landet på alvor.
Les hele saken
Karbonfangst – et steg nærmere realisering
22/9/2020
21. september 2020 kunne regjeringen melde at de går inn for fullfinansiering av CO2-fangst, transport og lagring fra Norcems anlegg i Brevik. Det er gode nyheter for Returkraft!
Les hele saken
Ledig stilling: Vedlikeholdssjef [Utløpt]
27/8/2020
Teknisk utvikling og vedlikeholdsledelse i et av Europas mest moderne miljøanlegg. [Utløpt]
Les hele saken
Brann på Returkraft
25/6/2020
Det brenner fra tid til annen i avfallsbunkeren vår, men det har vi til nå klart å håndtere selv. Tirsdag opplevde vi derimot en større brann som vi trengte bistand fra brannvesenet for å håndtere, og som førte til materielle skader på deler av anlegget. Du kan lese mer om det her.
Les hele saken
Million-støtte til karbonfangst-utredning
27/5/2020
Returkraft har fått tilsagn om inntil 3,75 millioner kroner i støtte til å utrede logistikkdelen av et CO2-fangstanlegg på Langemyr. Støtten utgjør 50% av et 2-årig prosjekt som er beregnet å koste 7,5 millioner.
Les hele saken
Korona-situasjonen på Returkraft
3/4/2020
Selv om samfunnet generelt mer eller mindre har stoppet opp, produseres det stadig avfall. Avfallshåndtering er en samfunnskritisk funksjon, og Returkraft strekker seg langt for å ivareta den daglige driften.
Les hele saken
Ledig stilling: Fagarbeider automasjon [UTLØPT]
2/4/2020
Vil du bidra til vedlikehold og utvikling i et av Europas mest moderne anlegg i miljøbransjen? Vi søker en operativ fagarbeider innen automasjon til vedlikeholdsavdelingen. Søknadsfrist 03.05.2020.
Les hele saken
Returkraft søker kjemiprosess-lærling! [UTLØPT]
16/3/2020
Returkraft søker etter lærling i kjemiprosess. Som lærling hos oss vil man få ta del i mange ulike arbeidsoppdrag. For oss er det viktig at lærlingen blir faglig sterk, og vi passer på tett og riktig veiledning gjennom hele læreperioden. Returkraft er et prosessanlegg som innehar kompetanse på alle læreplanmålene for kjemiprosess.
Les hele saken
CO2-fangst i vinden
26/2/2020
Returkraft er i medienes søkelys om dagen angående planene om å etablere karbonfangstteknologi på anlegget. I denne bloggen samler vi nyhetsartiklene om saken.
Les hele saken
Vi søker industrimekaniker-lærling! [UTLØPT]
18/2/2020
Returkraft søker etter lærling som industrimekaniker. Som lærling hos oss vil man få ta del i mange ulike arbeidsoppdrag. For oss er det viktig at lærlingen blir faglig sterk, og vi passer på tett og riktigveiledning gjennom hele læreperioden. Returkraft er et prosessanlegg som innehar kompetanse på alle læreplanmålene for en industrimekaniker.
Les hele saken
Returkraft etablerer skandinavisk strategisk samarbeid om karbonfangst
17/2/2020
Returkraft har inngått en strategisk samarbeidsavtale om karbonfangst med forbrenningsanlegg i Bergen og København. Avtalen handler om utveksling av informasjon, fordeling av arbeidsoppgaver, og utvikling av tekniske og kommersielle løsninger for fangst, bruk og lagring av CO2.
Les hele saken
Materialgjenvinning og karbonfangst fortjener offentlig klimadebatt
23/6/2019
Hvilke virkemidler skal innføres for å begrense CO2-utslipp? Dette valget kan påvirke materialgjenvinningsgraden i Norge, som synker i stedet for å stige.
Les hele saken
Returkraft er ingen utslippsynder!
27/9/2019
I Fædrelandsvennens omtale av Kristiansands miljøregnskap blir Returkraft omtalt som en «utslippssynder». Adm.dir Odd Terje Døvik forklarer hvorfor det er meningsløst å klandre Returkraft for disse utslippene.
Les hele saken
Generalforsamling og rekordtall for 2018
23/4/2019
Torsdag 25.april er det generalforsamling i Returkraft. Tallene som der legges fram forteller at 2018 var et meget godt år for selskapet.
Les hele saken
Intervju med leder for Strategisk vedlikehold, Jostein Mosby
5/4/2019
Returkraft har hatt student i praksis i tre uker. En av oppgavene han fikk var å intervjue Jostein om hans jobb og tanker for bransjen. Les mer her.
Les hele saken
Likevel håp for Viking Heat Engines?
3/1/2019
De tre maskinene til Viking Heat Engines som står på Returkraft har det siste året stått helt stille. Nå ser det ut til at maskinene kan komme i drift igjen, og det er gode nyheter!
Les hele saken
8543
2/1/2019
Tallet gjenspeiler antall driftstimer på ovenen i 2018, og er rekord på Returkraft!
Les hele saken
Hjelp til med juleopprydningen
25/12/2018
Avfall Sør forsterker bemanningen for å ta i mot store mengder emballasje etter julehøytiden, men ber publikum om hjelp.
Les hele saken
Returkraft deltar på Ombruksuka!
30/10/2018
Uke 47 (17.-24. november) går alle byens gode krefter sammen om å sette ombruk av ressurser - eller gjenbruk, om du vil – på agendaen. Returkraft arrangerer omvisning og gjenbruksverksted.
Les hele saken
Bytter avfall for å få ut mer energi
29/10/2018
15 kommuner i Agder og Telemark inngår tidenes byttehandel med søppel.
Les hele saken
Åpning av nytt mottaksanlegg farlig avfall
18/9/2018
Det lå litt høytidelighet i lufta da driftssjef Tore Jan Hodnemyr (t.v.) og adm. dir. Odd Terje Døvik besørget snorklipping foran den nye innkjøringsrampa til sorteringsanlegget for farlig avfall.
Les hele saken
Nye nettsider!
16/8/2018
Vi håper publikum blir fornøyd med innhold og informasjon på de nye nettsidene våre. Er det noe du savner, vil vi gjerne vite om det!
Les hele saken
Om å klandre sykehuset for sykdom
9/8/2018
Hvordan kan vi påstå at Returkraft er en miljøbedrift?
Les hele saken
Sommerstopp 2018
5/6/2018
Iblant trenger ovn og annet utstyr på anlegget litt ekstra stell. Vi har slukket bålet en ukes tid for å fikse og reparere brennkammeret.
Les hele saken
Kunst mot marin forsøpling
18/4/2018
Elever på Kvadraturen skolesenter har sammen med gatekunstner Sedin Zunic skapt marin kunst av plastavfall. Kunsten pryder nå en 15 meter høy murvegg i prosesshallen på Returkraft.
Les hele saken
Sjekker alt avfall for radioaktivitet
26/2/2018
Returkraft er det første forbrenningsanlegget i landet som sjekker alt avfall for radioaktiv stråling.
Les hele saken
Dette må du IKKE kaste rett i søpla!
7/2/2018
Visste du at aluminium ikke bør kastes i restavfallet?
Les hele saken
Returkraft er landets friskeste gjenvinningsbedrift
18/1/2018
Returkraft er landets friskeste gjenvinningbedrift målt i sykefravær.
Les hele saken
1 million tonn!!
3/1/2018
Returkrafts forbrenningsanlegg på Langemyr i Kristiansand har slukt én million tonn avfall siden åpningen i 2010.
Les hele saken
Bystyret sluttbehandler rentesaken
26/10/2017
Kristiansand bystyre brukte 1 minutt og 53 sekunder på å behandle den såkalte "rentesaken".
Les hele saken
Med ønske om en god sommer!
29/6/2017
Juni har vært en travel måned på Returkraft.
Les hele saken
Gransking avsluttet; forlik med Nordea
16/6/2017
Styret i Returkraft har satt sluttstrek for undersøkelsene i den såkalte "rentesaken".
Les hele saken
Viktig fagsamling for driftsoperatører
4/5/2017
En sprekk i et vannrør førte til totalhavari på forbrenningsanlegget i Sverige. Hva kan vi lære av det?
Les hele saken
Renteavtaler må bokføres annerledes
2/2/2017
Her forklarer vi den såkalte "rentesaken"
Les hele saken
Bilder fra revisjonen 2016
19/1/2017
Se bilder fra revisjonsstansen tatt av fotograf Kjell Inge Søreide.
Les hele saken
Vi løfter blikket
5/1/2017
Har du hørt om sirkulær økonomi?
Les hele saken
God jul!
20/12/2016
Returkraft ønsker deg en gledelig jul og et godt nytt år.
Les hele saken
Revisjonsstans 2016
15/9/2016
Hva skjer under en revisjonsstans?
Les hele saken
Klar til å ta i et tak
10/8/2016
En sommer er over ...
Les hele saken
Energioptimalisering på dagsorden
1/6/2016
Bacheloroppgave i energioptimalisering
Les hele saken
Fra miljøproblem til ressurs
6/4/2016
Returkraft vil mer enn bare å gjenvinne energien i restavfallet.
Les hele saken
Returkraftskolen 5 år
31/3/2016
Utstillingsdukka Michelle ønsker seg ny kjole av gjenvunnet avfall.
Les hele saken
Avfallspolitisk kortslutning
24/2/2016
Konkurransetilsynet oser av etterpåklokskap
Les hele saken
Future Bellatorum
26/1/2016
Jenter forsker på avfall under kunnskapskonkurransen First Lego League.
Les hele saken
Er vi slappe?
19/1/2016
Hva er grunnen til at folk ikke kildesorterer?
Les hele saken
Temmelig pinlig
2/12/2015
40 000 vogntog drar til Sverige med norsk avfall hvert år. Dette vekker oppsikt verden over.
Les hele saken
To åpne arrangementer
11/11/2015
Vernissage og konsert + familiesøndag
Les hele saken
Returkunst - lyden av gjenvinning
13/10/2015
Torsdag 12.november inviterer vi til en kveld du aldri vil oppleve maken til.
Les hele saken
Læring tett på næring
15/9/2015
Seminar om samarbeid mellom skole, universitet og arbeidsliv
Les hele saken
Årets revisjonsstans
31/8/2015
370 ulike jobber skal utføres og ca. 120 eksterne arbeidsfolk skal hjelpe til i løpet av den 16 dager klange revisjonsstansen.
Les hele saken
Nytt skoleår med Returkraftskolen
24/8/2015
Mange spennende undervisningsopplegg på Returkraftskolen
Les hele saken
Vrake kritisk eier?
15/6/2015
Om rullering av tredjeplassen i valgkomitéen.
Les hele saken
Driftsrapport april 2015
3/6/2015
100% oppetid i april!
Les hele saken
Ingen dårlig nyhet for liten - ingen god nyhet stor nok
28/5/2015
Om ensidig, negativ vinkling i pressen.
Les hele saken
40 000 timer!
22/5/2015
Milepælen er nådd raskere enn forventet
Les hele saken
Huseiernes gransking!
11/5/2015
Regionleder Espen Solum i Huseiernes Landsforbund vil ha offentlig gransking av Returkraft.
Les hele saken
Vi har ledige dager for omvisning i mai og juni.
17/3/2015
Velkommen til omvisning på Returkraft!
Les hele saken
Tusen takk for alle besøk
15/12/2014
Vi har hatt mange elever innom på besøk i høst.
Les hele saken
Høyesterett avviste anken
20/11/2014
Høyesterett har avvist anken fremmet av Stokke Stål AS
Les hele saken
Juleverksted for barnehager
17/11/2014
Å jul med din glede og barnlige lyst ...
Les hele saken
Kom på omvisning!
21/10/2014
Fortsatt noen ledige dager frem til jul.
Les hele saken
Om å snu ting på hodet
11/9/2014
Den nye selvkostforskriften.
Les hele saken
Returkrafts årlige vedlikeholdsstans
9/9/2014
Tre ukers vedlikeholdsarbeid er i full gang.
Les hele saken
Ny avfallsforskrift: Knefall for ESA
9/9/2014
Forskrift om beregning av avfallsgebyr vil få dramatiske konsekvenser for hele bransjen.
Les hele saken
VELKOMMEN PÅ BESØK
19/8/2014
Hurra - endelig er skoleferien slutt!
Les hele saken
Mye skjer på besøksfronten
7/5/2014
Besøkskalenderen er nesten fullbooket.
Les hele saken
Dom har falt
5/5/2014
Voldgiftsretten har avsagt dom i Maren-saken.
Les hele saken
Saken er i gang!
7/4/2014
Mandag 7.april 2014 startet den tidligere omtalte voldgiftssaken mellom renovasjonsselskapet for Mandalsregionen (Maren) og Returkraft AS.
Les hele saken
Rammevilkår for energigjenvinning
31/3/2014
Avfallstrøm til Sverige
Les hele saken
Derfor bør vi brenne vårt eget restavfall
11/3/2014
Svenskesuget handler både om penger og miljø.
Les hele saken
Misvisende om renovasjonsavgifter
6/3/2014
Fædrelandsvennen skriver 6.mars at de økonomiske problemene ved Returkraft fører til at folk i Kristiansand og nabokommunene nå er blant de som betaler mest for søpla. Det er en sannhet med svært mange modifikasjoner.
Les hele saken
Fremtidens byer
24/2/2014
TV Agders program om fjernvarme
Les hele saken
Middelmådig drift?
26/1/2014
Fe-vennes omtale av den såkalte "Maren-saken" har ført til stor aktivitet i kommentarfeltet. Særlig én kommentar er for "god" til å bli stående uimotsagt.
Les hele saken
Driftsrapport 2013
26/1/2014
Vi forklarer tallene.
Les hele saken
Hva "Maren-saken" handler om
26/1/2014
En grundig forklaring.
Les hele saken
Ny driftstimerekord!
2/1/2014
Ny driftsrekord for 2013.
Les hele saken
Ny teknologi på plass!
28/11/2013
Maskinene til Viking Heat Engines (VHE) bruker spillvarme fra forbrenningsanlegget til å lage elektrisk kraft.
Les hele saken
Fra søppel til strøm
25/11/2013
8A ved Torridal skole har laget et 4 meter langt bilde til Returkrafts prosesshall.
Les hele saken
Industribygg som scene for musikk og drama
26/10/2013
Opplev når musikk- og dramastudenter slippes løs i Returkrafts monumentale industribygg.
Les hele saken
Sundtoft ny Miljøvernminister
16/10/2013
Vi har høye forventninger og ønsker henne lykke til!
Les hele saken
Høstens vakreste eventyr er i gang!
9/9/2013
Om årets vedlikeholdsstans.
Les hele saken
25000 timer!
30/7/2013
25 000 timer siden oppstarten 14.mai 2010
Les hele saken
Formidlingsseminar 19.august 2013
1/7/2013
Utveksler erfaringer for å spille hverandre gode.
Les hele saken