Snarveier:
Om Returkraft

Ministerbesøk på Returkraft

Skrevet av:
Publisert:
6.1.2023
Utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim tester ut kranstolen.

Vi får mange hyggelige besøk på Returkraft i løpet av et år, men ministerbesøk er ikke hverdagskost. Derfor var det veldig spennende å ta imot utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim da hun var på mini-turne på Sørlandet 05. januar.

Kompetanseutveksling for samarbeid mellom næringsliv og bistandsarbeid.

Formålet med besøket var kompetanseutveksling med Strømmestiftelsen og noen av deres samarbeidspartnere. Strømmestiftelsen er dyktige på kobling av næringsliv med god bistand, fokus på fattigdomsbekjempelse og grønne jobber, og derfor er vi veldig stolte av å samarbeide med dem. Utviklingsministeren tror slike typer prosjekter er viktige for norsk utviklingsarbeid fremover og ønsker perspektiver på hvordan man kan fasilitere og tilrettelegge for dette.

I møtet ble det delt suksesskriterier og fallgruver for samarbeid mellom næringsliv og bistandsarbeid, og vi snakket om hvordan profesjonelle aktører fra næringslivet kan bidra med kompetanse og nettverk til å forbedre globale forhold. I tillegg fikk utviklingsministeren høre om et prosjekt vi støtter i Uganda, hvor man fokuserer på yrkesopplæring, avfallshåndtering og gjenvinning. Bedriftspedagog Gina har nylig besøkt prosjektet og kunne fortelle hvordan Returkraft har hjulpet til med innspill relatert til blant annet helse, miljø og sikkerhet.

Møtedeltakere rundt et bord som ser på presentasjon på en skjerm. Foto.
Utviklingsministeren fikk blant annet høre om prosjektet Returkraft støtter i Uganda.

Avslutningsvis ble det tid til en liten runde innom kontrollrommet, hvor Utviklingsministeren fikk hilse på noen av operatørene som overvåker alle prosessene i anlegget.

Ministeren snakker med en kontrollromsoperatør inne i kontrollrommet. Foto.
Utviklingsministeren i samtale med Jarle, en av 16 operatører som fordelt på 7 skift bemanner kontrollrommet.

Operatør Jarle syns det er hyggelig å vise frem anlegget og tar seg alltid tid til en prat med besøkende så fremt situasjonen tillater det. Utviklingsministeren fikk høre om vårt nye kontrollrom og Jarles erfaringer fra besøk på et prosjekt Returkraft tidligere har støttet i Nepal. Du kan lese mer om dette prosjektet på Strømmestiftelsen sine nettsider.

Ministeren i samtale med generalsekretær fra Strømmestiftelsen og administrerende direktør ved Returkraft . Foto.

Helt til slutt ble det tid til å sjekke ut utviklingsministerens evner som kranfører, med god hjelp fra operatør Jarle.

Ministeren sitter i kontrollrommets kranstol og styrer stolens spaker. Foto.
Utviklingsminister Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim prøver seg som kranfører.