Revisjonsstans 2016
Skrevet av
Heidi Bjørkehaugen Nilsen
Publisert:
15/9/2016
Støvsuging av varmevekslerør i katalysator
‍Støvsuging av varmevekslerør i katalysator

Hvis du har kjørt forbi Returkraft denne uka har du kanskje lagt merke til at det ikke ryker av pipa? Og at det er enorme mengder biler og arbeidere med hjelmer og gule vester på området? Det skyldes at vi har vår årlige revisjonsstans. Ovnen ble skrudd av kl 10 søndag morgen (11.09.16), og siden da har det vært full aktivitet på huset. Ja, enda mer aktivitet enn vanlig, da. Vi har nærmere 100 eksterne folk i arbeid som hjelper oss med å reparere og fikse opp anlegget slik at det er godt rustet for drift de neste 12 månedene. 

Skifting av posefilter_PAM er ved godt mot
Skifting av posefilter. PAM er ved godt mot

Kontrollrommet er omgjort til stanskontor de 17 dagene stansen varer. Arbeidsordre, sikkerhetskurs, vernerunder og sperrekjetting, stillasbygging, sandblåsing, skifte av posefiltre, reparasjon av turbin, sveising, støvsuging, ventiler, cladding, inspeksjoner og trykkmåling er ord som stadig går igjen. Det er planlagt totalt 507 ulike arbeidsoppgaver i løpet av disse 17 dagene. Dette krever nøye planlegging og koordinering! Revisjonssjef Jostein Mosby har god kontroll på både arbeidsoppgaver og anleggets tilstand. Han får nyttig hjelp av Per Sigurd Honnemyr som har hovedansvar for delelageret og arbeidsordresystemet. Selv er jeg så heldig å få lov å assistere de to overnevnte, og lærer på den måten masse om både anlegget og de ulike typer arbeid som må gjøres. Og så synes jeg det er ekstra moro å ta meg en runde rundt i anlegget og se hvordan de ulike komponentene ser ut INNI! Det er nemlig nå man kan benytte sjansen til det. 

Bildene viser Steffen som rengjør varmeveksleren i katalysatoren og PAM som jobber med å skifte de 9 meter lange posefiltrene. 

Selv om vi ikke brenner restavfall disse 17 dagene, kan du ta det helt med ro. Bunkeren vår har stor lagringskapasitet og vi tar imot avfall selv om ovnen er kald. Du kan derfor trygt fortsette å kaste restavfall – men husk å sortere først!