Snarveier:
Om Returkraft

Returkraftskolen 5 år

Skrevet av:
BW
Publisert:
31.3.2016

I januar var det 5 år siden vi startet opp med det vi kaller for Returkraftskolen, en annerledes skole i spennende omgivelser. Returkraft har helt siden sin tilblivelse hatt som mål å være en åpen bedrift. Vi vil gjerne åpne dørene for alle som vil komme og se hva vi holder på med. «Vi brenner for miljøet» er Returkrafts slagord. Kanskje noe som er lett å si, men vi mener det! Vi brenner bokstavelig talt for miljøet ved å gjenvinne energien i restavfallet, redusere store mengder CO2-utslipp og spare miljøet for andre miljøgifter. Men vi brenner også for miljøet ved å inspirere og gi kunnskap om avfallshåndtering. Vi har gjennom disse 5 årene laget flere undervisningsopplegg som vi tilbyr alt fra barnehage til universitet. Alle lærer om avfallshåndtering og energigjenvinning, men på ulike nivåer og med ulike opplegg. Til sammen har vi hatt 14 428 på besøk.


I forbindelse med 5-årsjubileet, sendte vi ut en designkonkurranse til alle ungdomsskoler i Vest-Agder. Oppgaven var å lage en kjole til Michelle (utstillingsdukken) av avfall og brukte ting. Vi ønsker å sette fokus på gjenbruk og bærekraftig utvikling. I gjennomsnitt kaster hver enkelt på Sørlandet 9-10 kg med klær i restavfallet, mens 6 kilo går til gjenbruk. I løpet av et år kjøper vi i snitt 16,5 kg nye klær! 

Responsen på konkurransen ble strålende. Vi har fått inn 12 kjoler som vi med stolthet skal vise fram fra tirsdag 5. til 15. april i Rådhuskvartalet i Kristiansand. Vi håper mange finner veien og lar seg inspirere av de fantastiske kjolene elever har laget av de utroligste ting.


Torsdag 14.april blir det kåring av den fineste kjolen kl. 15.30. Dommerpanelet består av Kathrine Gregersen (Husflidkonsulent), Jorann Abusland (redesigner) og Yngvar Berglihn (fra Det store symesterskapet på NRK). Alle er hjertelig velkommen til Rådhuset for å overvære kåringen! Det vil også være en pris for folkets stemme. Alle kan være med å stemme på vår facebookside f.o.m mandag 4.april t.o.m. 13. april 2016. Kjolen med flest likes får folkets pris.