Snarveier:
Om Returkraft

Døra åpen for vedlikehold

Skrevet av:
BW
Publisert:
8.9.2011

Døra åpen

I disse dager gjøres ovnen i stand til et nytt år med fyring. Etter et år med fyr i ovnen, er det behov for vedlikehold. I denne sammenheng vil vi gjerne slå et slag for glass og metallgjenvinning. 

Vi kan med glede se at stor prosentandel av det som kildesorteres, gjenvinnes. Hvis vi f.eks trekker fram plast, så ble 89,9 prosent av den ordinære plastemballasjen, både fra husholdninger og næring, gjenvunnet i 2010. Året før var tallet 84  prosent. 

Nærmere 40 prosent av plastemballasjen ble gjenvunnet til nye  plastprodukter, mens 50 prosent gikk til energiutnyttelse (http://loop.no/2011/08/30/kildesortering-pa-fremgang/).

Ovnsrist

I 2010 ble 67.9% av metallemballasjen gjenvunnet. Vi på Returkraft har ingen glede av metall, snarer tvert i mot. Hver dag følger store mengder metall med brenselet gjennom ovnen og ut i asken. Det skraper opp ovnen og aluminium smelter og tetter til lufttilførselen. Som dere ser av bildet til venstre, setter aluminiumet sine spor. 

Vi vil derfor oppfordre alle til å kaste metall i "Glass og metall"-igloene på miljøstasjonene rundt forbi, slik at det kan gjenvinnes til noe nyttig.