Snarveier:
Om Returkraft

Effektbelysning med "bi-effekter"

Skrevet av:
OTD
Publisert:
18.11.2010

Lyssettingen er nå fjernet fra pipa på Returkraft.

Den såkalte "effektbelysningen" av Returkraft-pipa har skapt diskusjon. Det er nemlig ikke alle som synes dette er like vellykket. Fra konsulentenes side var belysningen kun ment å skulle lyse opp selve pipe-røret, men lyskasterne er så sterke at pipa - og røyken fra den - kan sees mange kilometer unna. Vi som jobber på anlegget har også gjort oss våre tanker omkring dette, og når vi nå oppdager at lyssettingen av pipe og røyk både irriterer og provoserer er det klart at noe må gjøres. For det var ikke det som var hensikten.

Fra og med i kveld er derfor effektbelysningen slått av. Vi hadde egentlig tenkt å bare slukke lyskasterne som står på pipa, men leverandøren av systemet som styrer det hele har ikke rukket å dokumentere installasjonen ennå. Enn så lenge er det derfor ikke noen av oss som vet hvordan vi kan slå av en enkelt kurs. Det er derfor enten full belysning, eller ingen belysning.

Vi tror fremdeles effektbelysningen har noe for seg, og har ikke tenkt å gi opp med en gang. Men inntil vi blir i stand til å justere oss fram til en lyssetting som framhever anlegget, og er til glede for omgivelsene, lar vi lysene være slokket.