Snarveier:
Om Returkraft

I rute og endelig på plass i nybygget

Skrevet av:
OTD
Publisert:
9.2.2010

Etter flere måneder under kummerlige forhold i en brakkerigg på motsatt side av veien, har Returkrafts 14 operatører omsider flyttet inn i bygget som skal bli deres fremtidige arbeidsplass. 

For å kunne håndtere anlegget når prøvedriften starter medio april, har operatørene deltatt på kurs, drevet med selvstudier og vært på hospitering ved tilsvarende anlegg i Sverige. Så langt har operatørene arbeidet dagtid, men fra og med månedsskiftet mars/april skal de inngå i avdelingens 7-skiftsplan. Operatørene skal da arbeide sammen med leverandørene av anlegget, for å få de siste gjennomkjøringene før endelig overtakelse like over sommeren. 

Prosessen vi er inni nå er meget viktig, sier driftssjef Jahn Olaf Olsen. Vår driftsfilosofi bygger på at våre operatører skal kunne ivareta flere oppgaver, alt fra overvåking av prosessen til vedlikehold av det flere tusen kvadratmeter store anlegget. Vi har bygd opp avdelingen slik at vi har en bred kompetanse. Operatørene behersker minst et fagfelt hver, som f es prosess, elektro eller hydraulikk, slik at det meste skulle være ivaretatt. Jahn Olaf har selv erfaring fra flere tilsvarende anlegg i Norge og Tyskland. Med på laget har han i tillegg to medarbeidere som har kompetanse og erfaring fra forbrenningsanlegg i Sverige. Der vi trenger spesialkompetanse vil vi kjøpe inn de tjenester vi har behov for, sier Olsen, som kan bekrefte at opplæringen går som planlagt og at avdelingen vil være klar til dyst når anlegget startes opp.