Snarveier:
Om Returkraft

Rydd en strand 17. september

Skrevet av:
BW
Publisert:
14.9.2011

http://ryddenstrand.no/

Har du vært på sjøen i sommer eller gått tur langs kysten? Det har jeg! I sommer kjørte jeg rundt med familien min i en 15 fots båt og vi prøvde å finne små, lune bukter hvor vi slapp å ligg tett oppi andre folk. Vi så fort at det var en grunn til at det ikke lå andre båter i de små buktene vi svingte innom ute i skjærgården. Buktene var fulle av søppel eller det som blir kalt, marint søppel. Ikke bare ødelegges naturperlene i skjærgården, men det går hardt utover dyrelivet. 

Nå inviteres det til en internasjonal dugnad, 17. september. Dugnaden heter "Rydd en strand". Vi på Returkraft synes dette er et fantastisk initiativ! Vi håper at mye maritimt søppel kan bli samlet og gjenvunnet.

Rydd en strand er et pilotprosjekt initiert av Hold Norge rent. Målet er å rydde den norske kyst for søppel, samt bidra til økt dokumentasjon av marint søppel. Hold Norge rent ønsker å belyse engasjement for og kunnskap om marin forsøpling, samt bidra til at flere engasjerer seg i saken. 

I 25 år er det blitt gjennomført en internasjonal ryddedag i regi av den amerikanske stiftelsen Ocean Conservancy. Det er første gang Norge deltar og det satses på at enkeltpersoner og skoleklasser deltar. Det er laget et eget nettsted med ulike ressurser og hvor du kan melde deg på.

Stikkord: avfallconservancydyrelivholdkystmiljønorgeoceanrentryddskjærgårdsøppelstrand