Snarveier:
Om Returkraft

Siste nytt om driftsstansen

Skrevet av:
OTD
Publisert:
30.7.2010

Det jobbes iherdig langs flere spor for å begrense skadevirkningene av driftsstansen som inntraff forrige torsdag, jfr tidligere nyhetssak.

For det første har vi innført full stans i mottak av avfall. I samarbeid med våre avfallskunder har vi etablert alternative løsninger, slik at vi unngår å sitte med en bunker full av gammelt (og illeluktende) avfall. De alternative løsningene består av ordinær deponering, mellomlagring eller bortkjøring til andre anlegg, alt avhengig av hva slags avfall det er snakk om. Selv om alle har vært forberedt på at det kunne bli driftsavbrudd og igangkjøringsproblemer i prøvedriftsperioden, var nok de færreste forberedt på at en stans kunne vare i flere uker. Vi er derfor svært takknemlig for den velvilje og forståelse vi har møtt hos våre avfallsleverandører. Med hensyn til det avfallet som allerede ligger i bunkeren arbeider vi med en vifte/filter-løsning som vi tror skal holde omgivelsene luktfrie mens anlegget står.

Når det (for det andre) gjelder driftsstansens varighet vil det dessverre ta mange uker før de defekte komponentene er erstattet på permanent basis. Derfor har vi satt ned en arbeidsgruppe bestående av representanter for Drift, Prosjekt og leverandører, som skal utrede mulighetene for å få til en midlertidig løsning. En slik midlertidig løsning vil forutsette mer manuell kontroll, og følgelig kreve mer personell. Det vil likevel ha stor betydning både økonomisk og i forhold til våre kunder om vi raskt kan få i gang ovn/kjel og strømproduksjon. Vi forventer å vite mer om dette i midten av neste uke.

For det tredje er det klart at denne driftsstansen reiser spørsmål knyttet til det arbeidet våre leverandører har gjort, ikke minst i forhold til vurderingene av reservedelsbehov. Vi har folk som arbeider med dette også, men det er en relativt komplisert materie, med mange ulike kontrakter og flere leverandører. Det er selvsagt viktig at de juridiske/kontraktsmessige forholdene avklares, men vi forsøker å holde disse diskusjonene adskilt fra det arbeidet som gjøres for å få anlegget i drift så raskt som mulig.