Snarveier:
Om Returkraft

Stor aktivitet på Returkraftskolen

Skrevet av:
BW
Publisert:
4.3.2011

I 2011 åpnet vi opp for besøk av skoleklasser. Vi har brukt høsten til å ferdigstille og prøve ut vårt pedagogiske opplegg. Målgruppa var opprinnelig mellomtrinnet (5.-7. trinn), men vi gleder oss over at ungdomskoletrinnet, videregående skoler og universitet ønsker å komme til oss.

Din mening

I januar og februar har vi tilsammen fått besøk av 14 skoleklasser og det er booket inn besøk helt fram til sommerferien. Det er fortsatt noen ledige dager for besøk. Vi er glade for at skolene benytter seg av den ressursen og at elevene deler sin nye kunnskap med bl.a leserne i Fædrelandsvennen. Vi erfarer at både elever og lærere kommer spente og vil se hva som er på innsiden av den store bygningen som så mange kjører forbi. 

I dag har vi kapasitet til å ta i mot 2-3 grupper i uka, men fra 1. april vil vi utvide tilbudet vårt til å kunne ta i mot 3-4 klasser i uka. Den ideelle klassestørrelsen for oss er 20 elever, men vi tar imot opp til 25 elever. Grunnen til at vi ikke tar i mot større grupper, er aktivitetene elevene skal igjennom, sikkerhet på omvisningsrunden og kvalitet i undervisningstilbudet. Vi legger vekt på at elevene skal lære gjennom selv å være aktive.

Vårt mål og ønske er at når lærere og elever går ut døra hos oss, er de mer bevisst på hvordan de håndterer avfall og vet hvordan vi på Returkraft gjenvinner energi fra avfall.