Snarveier:
Om Returkraft

Returkrafts årlige vedlikeholdsstans

Skrevet av:
Trine Folkman
Publisert:
9.9.2014

Vi er i full gang med vår årlige vedlikeholdsstans.

utsiden av onen
‍Sånn ser det ut på utsiden av ovnen når begge lukene er åpnet slik at det kan vaskes inne i ovnen. Normalt kan man bare titte inn i ovnen i et liten luke med sikkert glass!

I hele tre uker skal hele anlegget gjennomgås, og gjøres klart for et nytt driftsår. Ovnen er nå slukket og det feies og sandblåses og hamres både inne i ovnen og på utsiden. Det er ganske rart å gå inn i ovnen og stå på risten der det normalt er opp til 800 grader. Det er litt av noen dimensjoner. Ovnen er 30 meter høy, 11.5 meter lang og 8 meter bred. Rista er på nesten 60 kvadratmeter, så man føler seg ganske liten inne i ovnen. 

 Det er ikke bare ovnen som får full overhaling. Arbeidet omfatter alle anleggsdelene, og det er arbeidsfolk over alt. I tillegg til våre egne folk har vi over 60 spesialister fra inn- og utland til å hjelpe oss med ulike arbeidsoppgaver. Dette har vært planlagt i lang tid, men det er likevel en del spenning forbundet med en slik stans. Uansett hvor godt det planlegges oppstår det alltid noen uforutsette ting. 

Avfallsmottaket går som vanlig. Det kommer daglig inn lastebiler fullastet med restavfall som tømmes i søppelbunkeren. For å hindre at lukten fra bunkeren sprer seg til omgivelsene kjører vi kullfilteranlegget for fullt. 

Høye stillas inne i ovnen
i ovnen 2
Sånn ser det ut inne i ovnen. Det er satt opp stillas for å kunne utføre vedlikeholdsarbeid.